Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Çakırköy'de Uzun Gece BuluşmasıAfyonkarahisar Çakırköy'de Uzun Gece Buluşması

Türkiye, Budapeşte Süreci 7. Bakanlar Konferansı'na katılım sağladı ve toplantının ev sahipliğini üstlenen Sayın Sandor Pinter ve Genel Direktör Sayın Michael Spindelegger'a teşekkürlerini iletti. Türkiye’nin coğrafi ve sosyoekonomik konumu gereği göç hareketlerinden en fazla etkilenen ülkelerden biri olduğunu vurgulayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu nedenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde dünyaya örnek olabilecek bir göç yönetimi modeli geliştirdiklerini açıkladı.

Göç Yönetimde Yeni Yaklaşımlar

Bakan Yerlikaya, Türkiye'nin göç yönetiminde, medeniyet değerlerine uygun bir yaklaşım izlediklerini belirtti. İnsan odaklı ama kamu düzeninden taviz vermeyen bir politika sürdürüldüğünü vurgulayan Yerlikaya, göç konusunu kapsamlı bir çerçevede değerlendirdiklerini açıkladı. Uluslararası koruma, yeniden yerleştirme, gönüllü geri dönüş, düzenli ve düzensiz göç, insan ticareti ve göçmen kaçakçılığı ile mücadele gibi konuları kapsayan politikaların, Göç İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda ilgili kurumlarla eşgüdüm halinde yürütüldüğünü ifade etti.

İşbirliği ve Ortaklık Vurgusu

Bakan, göçün tek bir ülkenin veya bölgenin tek başına yönetebileceği bir durum olmadığını, uluslararası iş birliği ve ortaklık gerektirdiğini belirtti. Türkiye'nin, hem düzensiz göçle mücadelede hem de düzenli göç yönetiminde öncülüğünü sürdüreceğini vurgulayan Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uluslararası platformlarda göçün temel nedenlerinin çözümüne yönelik çağrılarda bulunduğuna dikkat çekti. Tüm ülkelerin iş birliği, külfet ve sorumluluk paylaşımı yapması gerektiği konusunu devamlı gündeme getirmekte olduklarını ve uluslararası kuruluşları bu konular üzerinde harekete geçirme gayretinde olduklarını ifade etti.